Zin in een avond dineren in een ongedwongen ambiance? Kom dan naar Taverne Kopenhagen vlak bij de Grote Markt van Sint-Niklaas! Jij geniet bij dit sfeervolle restaurant van een zalig 4-gangendiner met vrije keuze van de gehele menukaart. Kom langs en verwen je smaakpapillen met verrukkelijke gerechten. Perfect voor een gezellige avond uit eten met je favoriete gezelschap. Geniet ervan!
4-gangendiner
Voorgerecht
- Gandahamkroketten
met een hartige vulling - Mini-smørrebrød
- met gerookte vis
- met vlees
- met préparé
- met krabsalade
- Carpaccio
van Belgisch rund - Toast
met versje ansjovis - Carpaccio
van tonijn - Vispannetje
gegratineerd - Duo van kaas- en garnaalkroketten (+ €3)
met een kaas- en garnaalkroket - Serranoham (+ €5)
met pan catalan - Salade geitenkaas (+ €5)
met gekonfijte witloof - Scampi met look (+ €5)
of lookroom - Scampi met curry (+ €5)
met appel - Scampi van de chef (+ €6)
of diabolique - Broodje gravad lax zalm (+ €6,50)
zalige keuze - Toast (+ €6,50)
met gerookte heilbot - Lasagne (+ €6,50)
van rund, met truffelolie
Tussengerecht
- Verse dagsoep
vraag het de bediening
Hoofdgerecht
Deense specialiteiten:
- Kopenhagen
gevarieerde schotel op Deens smørrebrød met gerookte zalm, gemarineerde haring, gerookte heilbot, krabsalade, verse ansjovis, tonijn, gerookte forel en aardappelsalade - Jutland
gevarieerde schotel op Deens smørrebrød met gerookte hesp, gekookte hesp, salami, Americain préparé, kipsalade, paté en aardappelsalade - Tivoli
het beste van de Kopenhagen en de Jutland
Vleesgerechten:
- Stoofpotje
van varkenswangen en wintergroenten - Koninginnehapje
van hoevekip - Stoofvlees
op Vlaamse wijze - Steak Belgisch witblauw
200 of 250 gram, met slaatje - Spareribs
met 2 sauzen - Hamburger Kopenhagen
heerlijk mals - Hamburger
met blue danois en gegrilde groentjes - Huisbereide steak tartaar
met de hand grof gesneden - Pasta
met hoevekip - Wok varkensreepjes
met varkensreepjes - Wok kip
met kip en curry - Pasta rode pesto
met hoevekip - Brochette varkensfilet (+ €6)
met warme groenten - Gemengde reuzebrochette (+ €9)
goed van smaak - Lamsfilet (+ €10)
in kruidenkorst - Filet pur (+ €10)
met seizoensgroenten - Côte à l'os Belgisch witblauw (+ €10)
met seizoensgroenten
Mogelijkheid om een saus (+ €3,90) of een portie warme seizoensgroentjes (+ €5,95) bij te bestellen. Bij de sauzen heb je keuze uit: bearnaise, choron, groene-peperroomsaus, archiduc of gebakken champignons
Visgerechten:
- Tongrolletjes
op Oostendse wijze - Vispannetje
gegratineerd - Pasta (+ €6)
met scampi - Scampi (+ €6)
- van de chef
- met curry en appeltjes
- gebakken in lookboter
- Wok green Thai (+ €6)
met scampi - Sollette meunière (+ €10)
gebakken zeetong - Kabeljauwfilet florentine (+ €10)
vers
Salades:
- Tomaat
met krabsalade - Salade natuur
met geitenkaas - Caesarsalade
met parmezaan - Waldkorfsalade
met kip, noten en honing - Salade gerookte forelfilet
met gerookte forelfilet - Rundersalade (+ €5)
met Belgisch witblauw - Salade geitenkaas (+ €5)
met serranoham - Salade buideltje (+ €5)
met gerookte zalm - Salade scampi (+ €6)
met citroenmelisse - Salade Niçoise (+ €10)
met verse tonijn
Nagerecht
Wafels:
Desserts:
- Tartufo
Italiaanse ijsbonbon - Chocomousse
hemelse keuze - Tiramisu
Italiaanse klassieker - Crème brûlée
met een gekaramelliseerd laagje suiker - Tarte tatin (+ €6)
met ijs en slagroom - Dessert van de chef (+ €6)
laat je verrassen
Ambachtelijk roomijs:
- Dame blanche
vanille-ijs met chocoladesaus - Coupe
- vanille
- mokka
- karamel
- chocolade
- Sint-Niklaas (met liqueur de Saint Nicolas, + 4)
- warme krieken (+ €4)
- advocaat (+ €5)
- orfeu negro (chocomousse, vanille-ijs en advocaat, + €5)
Slagroom bij je ijscoupe is mogelijk tegen een meerprijs van €1,50