Zin in een avond dineren in een ongedwongen ambiance? Kom dan naar Taverne Kopenhagen vlak bij de Grote Markt van Sint-Niklaas! Jij geniet hier van een zalig 4-gangendiner met vrije keuze van de gehele menukaart. Perfect voor een gezellige avond uit eten met je geliefde, familie of vrienden. Laat het smaken!
4-gangendiner
Voorgerecht
- Gandahamkroketten
- Mini-smørrebrød met gerookte vis
- Mini-smørrebrød met vlees
- Mini-smørrebrød met préparé
- Mini-smørrebrød met krabsalade
- Carpaccio van Belgisch rund
- Toast met versje ansjovis
- Carpaccio van tonijn
- Gegratineerd vispannetje
- Duo van kaas- en garnaalkroketten (+ €3)
- Serranoham met pan catalan (+ €5)
- Salade met geitenkaas en gekonfijte witloof (+ €5)
- Scampi met look of lookroom (+ €5)
- Scampi met curry en appel (+ €5)
- Scampi van de chef of diabolique (+ €6)
- Broodje gravad lax zalm (+ €6,50)
- Toast met gerookte heilbot (+ €6,50)
- Lasagne van rund met truffelolie (+ €6,50)
Tussengerecht
Hoofdgerecht
Deense specialiteiten:
- Kopenhagen
gevarieerde schotel op Deens smørrebrød met gerookte zalm, gemarineerde haring, gerookte heilbot, krabsalade, verse ansjovis, tonijn, gerookte forel en aardappelsalade - Jutland
gevarieerde schotel op Deens smørrebrød met gerookte hesp, gekookte hesp, salami, Americain préparé, kipsalade, paté en aardappelsalade - Tivoli
het beste van de Kopenhagen en de Jutland
Salades:
- Tomaat met krabsalade
- Salade met geitenkaas natuur
- Caesarsalade met parmezaan
- Waldkorfsalade met kip, noten en honing
- Salade met gerookte forelfilet
- Rundersalade met Belgisch witblauw (+ €5)
- Salade met geitenkaas en serranoham (+ €5)
- Salade met buideltje gerookte zalm (+ €5)
- Salade met scampi en citroenmelisse (+ €6)
- Salade Niçoise met verse tonijn (+ €10)
Vleesgerechten:
- Stoofpotje van varkenswangen en wintergroenten
- Koninginnehapje van hoevekip
- Stoofvlees op Vlaamse wijze
- Steak (Belgisch witblauw) met slaatje (220 of 250 gram)
- Spareribs met 2 sauzen
- Hamburger Kopenhagen
- Hamburger met blue danois en gegrilde groentjes
- Handgesneden en huisbereide steak tartaar, grof gesneden
- Pasta met hoevekip
- Wok met varkensreepjes
- Wok met kip en curry
- Pasta met hoevekip en rode pesto
- Brochette varkensfilet met warme groenten (+ €6)
- Gemengde reuzebrochette (+ €9)
- Lamsfilet in kruidenkorst (+ €10)
- Filet pur met seizoensgroenten (+ €10)
- Côte à l'os (Belgisch witblauw) met seizoensgroenten (+ €10)
Mogelijkheid om een saus (+ €3,90) of een portie warme seizoensgroentjes (+ €5,95) bij te bestellen. Bij de sauzen heb je keuze uit: bearnaise, choron, groene-peperroomsaus, archiduc of gebakken champignons
Visgerechten:
- Tongrolletjes op Oostendse wijze
- Gegratineerd vispannetje
- Pasta met scampi (+ €6)
- Scampi van de chef (+ €6)
- Scampi met curry en appeltjes (+ €6)
- Scampi gebakken in lookboter (+ €6)
- Wok green Thai met scampi (+ €6)
- Scampi met curry en appeltjes (+ €6)
- Scampi gebakken in lookboter (+ €6)
- Sollette meunière (+ €10)
- Verse kabeljauwfilet florentine (+ €10)
Nagerecht
Wafels:
Desserts:
- Tartufo
- Chocomousse
- Tiramisu
- Crème brûlée
- Tarte tatin met ijs en slagroom (+ €6)
- Dessert van de chef (+ €6)
Ambachtelijk roomijs:
- Dame blanche
- Coupe vanille
- Coupe mokka
- Coupe karamel
- Coupe chocolade
- Coupe Sint-Niklaas (met liqueur de Saint Nicolas) (+ 4)
- Coupe warme krieken (+ €4)
- Coupe advocaat (+ €5)
- Coupe orfeu negro (chocomousse, vanille-ijs en advocaat) (+ €5)
Slagroom bij je ijscoupe is mogelijk tegen een meerprijs van €1,50