Zin in een mediterrane avond uit met je partner, familie of vrienden? Schuif dan gezellig aan bij restaurant Semra op een steenworp afstand van de Maas. De gepassioneerde chefs serveren tal van traditionele Turkse gerechten waar jouw smaakpapillen gegarandeerd van op hol zullen slaan. Smul bijvoorbeeld van een uitgebreid 3-gangendiner, waarbij je mag kiezen uit alle gerechten van de menukaart. Vlees of vis, vegetarisch of glutenvrij; er is werkelijk voor ieder wat wils! Of kies voor een 4-gangen tapasdiner en geniet van allerlei kleine Turkse hapjes. Jij beleeft sowieso een fantastische avond uit en waant je even in Turkije. Eet smakelijk!
3-gangendiner
Voorgerecht
- Soep van de dag
linzensoep, tomatensoep of kippensoep - Sigara böreği
fetakaas in bladerdeeg - Icliköfte
3 gehaktballetjes met walnoten, bulgur en kruiden - Sarma
gehakt met witte rijst, opgerold in druivenbladeren - Karides Salatasi
garnalensalade - Ezme
pittige puree van tomaten, paprika, lente-uitjes en kruiden met brood - Tavuk Salatasi
met lauwwarme gebakken kipfilet - Avocadosalade
frisse salade met avocado - Mesim Salatasi
gemengde salade met verschillende soorten seizoensgroenten - Tapasplankje
diverse voorgerechten op een plank
Hoofdgerecht
Kebablar:
- Adana
pittig gekruid lamsgehakt - Köfte
gekruid lamsgehakt - Beyti
gekruid lamsgehakt, opgerold in een dürum en geserveerd met tomatensaus en yoghurt - Iskender Yaprak
döner op knapperig brood met tomatensaus, yoghurt en roomboter - Patlican
gegrilde aubergine, gekruid lamsgehakt met Turkse peper in tomatensaus - Hunkar begendi
mousse van gepofte aubergine en geroosterde zoete puntpaprika, diamanthaas, tomatensaus en yoghurt - Cökertme kebabi
diamanthaas met flinterdun gesneden verse friet, knoflookyoghurt en tomatensaus, geserveerd met gegrilde tomaten en groene pepers - Pirzola
lamsrack - Cop sis
stukjes lamshaas op spies - Lamshaas
geserveerd met aardappelpuree - Tavuk sis
stukjes kippendij op een spies met groenten en Turkse rijst - Tavuk pirzola
uitgebeende kippendij met groenten en Turkse rijst - Ribeye (+ €5)
met groenten - Entrecote (+ €5)
met groenten - Mixed grill (+ €7,50)
lamsrack, entrecote, kipfilet en köfte - Ossenhaas (+ €7,50)
met Hollandaisesaus, gorgonzolasaus of rodewijnsaus
Alle kebablar worden bereid op de houtskoolbarbecue en geserveerd met gegrilde groenten, salade, rijst en frietjes
Pangerechten:
- Pasta garnaal
tagliatelle met garnalen in roomsaus naar huisrecept - Pasta biefstuk
tagliatelle met diamanthaas, spinazie en huisgemaakte tomatensaus - Manti
handgemaakte kleine Turkse gehaktdumplings met knoflookyoghurt en tomatenolie - Mantar soslu tavuk
gemarineerde kipfilet in champignonroomsaus - Acili roomsaslu
kip met pittige roomsaus - Sac Tava
vleespannetje (ca. 28 cm) met kip, rund- of lamsvlees - Pilav üstü
döner met Turkse rijst
Alle pangerechten worden geserveerd met salade, rijst en frietjes
Visgerechten:
- Dorade
hele vis op de houtskoolbarbecue - Zeebaars
hele vis op de houtskoolbarbecue - Zalmfilet
met rodewijnsaus, champignonroomsaus of huisgemaakte saus - Zeebaarsfilet
met aardappel en Hollandaisesaus - Tongfilet
met champignonroomsaus - Kabeljauwfilet
met Hollandaisesaus - Karides tava
gamba's met champignons, tomaat en Turkse milde peper in roomsaus
Alle visgerechten worden geserveerd met gegrilde groenten, salade, rijst en frietjes
Ovengerechten (Güveçler):
- Karni Yarik
gevulde aubergine met gehakt - Tavuk Güveç
kip, diverse groenten en kaas - Köfte Güveç
gekruid gehakt, diverse groenten en kaas - Dana Güveç
rundvlees, diverse groenten en kaas - Karides Güveç
garnalen, diverse groenten en kaas - Balik Güveç
vis naar keuze, diverse groenten en kaas
Alle ovengerechten worden geserveerd met salade en een mandje versgebakken Turks brood
Vegetarische gerechten:
- Vegetarische Karni Yarik
gevulde aubergine met diverse groenten en tomatensaus uit de oven - Mantardolma
gegratineerde portobello, gevuld met diverse groenten in tomatensaus - Enginar
artisjok met diverse groenten - Vegetarische pasta
tagliatelle met diverse groenten en tomatensaus
Tapasgerechten:
- Tapasplank
6 verschillende kleine Turkse gerechtjes
Nagerecht
- Dame blanche
klassieker met vanille-ijs en chocoladesaus - Çilekli Manolya
Turkse vanillepudding met koek en verse aardbeien - Baklava met ijs
laagjes filodeeg met stukjes pistachenoot, overgoten met suiker en honing - Kadayif
in de oven gebakken engelenhaarnestje van filodeeg gevuld met pistachenoten, overgoten met suikersiroop en bestrooid met stukjes pistachenoot - Kunefe (+ €2,50)
in de oven gebakken engelenhaarnestje van filodeeg gevuld met mozzarella, overgoten met suikersiroop en bestrooid met stukjes pistachenoot
of
4-gangen tapasdiner
arrangement met allerhande kleine Turkse hapjes