Maak kennis met de kleurrijke Indiase keuken bij Rice-N-Spice! Bij dit sfeervolle restaurant in hartje Den Haag maak je een culinaire reis door dit prachtige land. Laat je verrassen door een verrukkelijk 3-gangen proeverijdiner vol specialiteiten uit de Indiase keuken. Of kies zelf uit het enorme aanbod aan heerlijke gerechten. Perfect voor een avond gezellig tafelen met vrienden of familie!
3-gangen proeverijdiner
Voorgerecht
je krijgt alle onderstaande gerechten
- Vega samosa
gefrituurd bladerdeeg gevuld met aardappel en doperwten, geserveerd met munt en tamarinde-chutney - Mix pakora bhaji
gefrituurde groenten, gepaneerd in gekruid beslag
Hoofdgerecht
je krijgt alle onderstaande gerechten
- Tandoori chicken
rode kip gemarineerd in yoghurt met specerijen, geroosterd in de tandooroven - Mix veggie jalfrezi
groentemix, gebakken met ui en paprika
en
- Butter chicken
stukjes kipfilet uit de klei-oven, gebakken in een zijdezachte tomatenjus met kaneel en fenegriek
of
- Chicken tikka masala
kip gekookt met een combinatie van verse munt en gedroogde kruiden
Nagerecht
- Mango-ijs
huisgemaakt
of
- Dame blanche
vanilleroomijs met warme chocoladesaus
3-gangendiner à la carte
Voorgerecht
Koud:
- Papadi chaat
krokant deeg van bloem, aardappelpuree, geserveerd met huisgemaakte tamarinde en muntsaus - Paani poori shots (0%)
paani poori gevuld met kruidenmunt, tamarinde en druidenmassala-water - Vodka paani poori shots (alcoholisch) (+ €2)
paani poori gevuld met verse kruidmunten + een wodkashot - Chicken tikka chaat (+ €3)
gegrilde kipfilet met paprika en appel, bedekt met een groene chutney en tamarinde chutney
Uit de klei-oven:
- Tandoori chicken
malse kippenpoot uit de klei-oven, gemarineerd in yoghurt en kruiden - Chicken tikka
kipfilet uit de kei-oven, gemarineerd in kasoori methi en huisgemaakte chili - Mugal lamb seekh kebab
gekruid lamsgehakt met gember en knoflook gegrild in de klei-oven - Salmon fish tikka (+ €5)
verse Noorse zalm uit de klei-oven, gemarineerd met Kasmiri chilikruidenmix - Ajwaini jhingi (tandoori prawns) (+ €6,50)
tijgergarnalen uit de kei-oven, gemarineerd in kardemomzaden en yoghurt
Vegetarisch:
- Subj anardana kebab
mix van groenten en gedroogde granaatappel gegrild in de klei-oven - Cheese paneer tikka
versgemaakte blokjes Indiase kaas uit de klei-oven, geserveerd met paprika - Mushroom kebab special
champignon gevuld met een groentemix, gemarineerd in yoghurt, gember, knoflook, fenegriek en zwarte peper - Tandoori broccoli
broccoli uit de klei-oven, gemarineerd in yoghurt, gember, knoflook, fenegriek en zwarte peper - Mixed starters (vega of niet-vega) (voor 2 personen)
een combinatie van verschillende voorgerechten
Soep:
- Tomato shorba
lichtgekruide tomatensoep met verse koriander en venkel - Mulligatawny soep
geurige gele linen en appelsoep met mosterddraad en kerriebladeren - Murg yakhni shorba
kippensoep met munt en saffraan
Verse salades:
- Garden green salad
combinatie van ui, tomaten, komkommer en kwark met een dressing van olijfolie, citroensap en kruiden - Masala onion
rode ui met verse limoen en groene peper met chaat masala
Gefrituurde voorgerechten:
- Veg samosa
gefrituurde bladerdeeghapjes gevuld met aardappel en doperwten geserveerd met munt en tamarinde chutney - Samosa chana chaat
gefrituurde bladerdeeghapjes gevuld met kikkererwten, overgoten met een huisgemaakte chutney - Onion bhaji / mix pakora
gefrituurde uienringen, gepaneerd in gekruid beslag - Chicken pakora
stukjes kipfilet, gefrituurd in een jasje van gekruide bloem en kardemomzaden - Fish amritsari (+ €2)
gefrituurde kabeljauw, gepaneerd met Amritsari masala
Hoofdgerecht
Rice & Spice grill:
- Tandoori chicken
rode kip geroosterd in de tandoori oven, gemarineerd in yoghurt en specerijen - Chicken tikka
kipfilet uit de tandoori oven, gemarineerd in tandoorisaus - Awadhi chicken (+ €2,50)
kipstukken gemarineerd in een kruidenyoghurt uit de klei-oven, geserveerd met een heerlijke pepersaus - Prawn balchao (+ €6,50)
gegrilde garnalen geserveerd met een zoetzure kruidige tomaten-chilisaus - Kashmiri lamb chop (+ €6,50)
op lavasteen gegrilde lamsstuken geserveerd met rode ui en masala saus - Mix grill non-veg platter (+ €6,50)
combinatie van kipfilet, lam, vis en tandoori-kip, uit de klei-oven
Curry's:
- Kerala fish curry
kabeljauwcurry gebakken met kerriebladeren en mosterdzaden, afgewerkt met kokosmelk - Fish tikka masala
stukjes kabeljauw uit de klei-oven, gebakken met ui, tomaat en paprikasaus - Butter chicken
stukjes kipfilet uit de klei-oven gebakken in een zijdezachte tomatenjus met kaneel en fenegriek - Chicken tikka masala
kip gekookt met een combinatie van verse munt en gedroogde kruiden - Chicken curry (home style)
kip gekookt met korianderzaden en gedroogde kruiden - Chicken kadhai
kip gekookt met korianderzaden, chilivlokken en paprika - Chicken madras
kip gekookt met een kruidenpasta uit Madras - Chicken vindaloo
pittig gekruide kip met kruiden ui Goa - Chicken saag
kip gekookt met een kruidenpasta en spinazie - Mumbai prawn curry (+ €6,50)
garnalen gekookt met huisgemaakte Mumbai masala - Kadhai jhinga (+ €6,50)
garnalen gekookt met korianderzaden, chilivlokken en paprika - Gosht Rogan Josh (+ €6,50)
mals lamsvlees, gesudderd met droge koriander, chilivlokken en paprika - Lamb madras (+ €6,50)
lamsvlees gekookt met een kruidenpasta uit Madras - Lamb vindaloo (+ €6,50)
pittig gekruid lamsvlees met kruiden uit Goa - Lamb Saag (+ €6,50)
lamsvlees gekookt met een kruidenpasta en spinazie
Veggie curry's:
- Lazeez kofta curry
mix van groente-dumplings, geserveerd met een rijke noten tomatensaus - Aloo gobhi adraki
aardappel-bloemkool gerecht, gebakken met ui, tomaat en garam masala, afgewerkt met verse gember - Mix van veg jalfrezi
mix groenten, gebakken met ui en paprika - Ajwaini bhindi do pyaza
verse okra, geroosterd met kardemomzaden en rode en groene chilipepers - Palak paneer
Indiase kaas met romige spinazie, met knoflook en goram masala - Shahi paneer
Indiase blokjes kaas in een rijke, romige en aromatische saus - Paneer kadhai
drooggebakken curry met Indiase kaas, paprika en gepofte korianderzaad met rode peper - Aloo baingan masal
aardappel en aubergine gerecht, met ui, tomaat en huisgemaakte gartam masala - Chana masala
kikkererwten in curry, met komijn, gember, knoflook en verse koriander - Kadhai mushroom
champignons, korianderzaden, chilivlokken en paprika
Biryani's:
- Chicken biryani
kruidig basmati-rijstgerecht met kipfilet, verrijkt in een speciaal specerijenmengsel - Veg biryani
kruidig basmati-rijstgerecht met lamsvlees en verse groenten, verrijkt in een speciaal specerijenmengsel - Lamb biryani (+ €3,50)
kruidig basmati-rijstgerecht met lamsvlees, verrijkt in een speciaal specerijenmengsel - Prawn biryani (+ €5,50)
kruidig basmati-rijstgerecht met garnalen, verrijkt in een speciaal specerijenmengsel
Nagerecht
- Rasmali
verse kwarkdumplings, gestoofd met saffraan en kardemom - Mango kulfi
roomijs met mangopulp, rooswater en kardemom - Gulab jamun ice cream
Indiase zoetigheid in een suikerbad met vanille-ijs - Mango ice cream
huisgemaakt - Dame blanche
vanilleroomijs met warme chocoladesaus - Gaajar ka halwa
pudding van wortels gemengd in melk en noten - Dessert platter (+ €3,50)
mix van gulab jamun, rasmelai en mangokulfi - Cream 'Rice-N-Spice' combination of ice (+ €3,50)
vanille- en aardbeienijs, geserveerd met gedroogde noten en fruitsaus