Voel je welkom bij Paesano in Antwerpen. Bij dit sfeervolle restaurant geniet je van een zalige 3-gangenlunch of -diner à la carte. Bij deze mooie zaak draait het om Italiaanse traditie. Kom langs en ontdek de verrukkelijke smaken uit de Italiaanse keuken. Buon appetito!
3-gangenlunch of -diner
Voorgerecht
- Black Angus beef carpaccio
rundscarpaccio van Black Angus, rucola, parmigiano en balsamico - Parmigiana di melanzane
aubergine, fior di latte-mozzarella, San Marzano-tomatensaus, parmigiano en basilicum - Vitello tonnato
dungesneden kalfsvlees, romige tonijnsaus, gefrituurde kappertjes en Italian flatbread - Mediterranean tuna tartare
mediterraanse tonijntartaar, komkommer en aromatische kruiden - Lobster croquettes
kreeftkroketjes met limoenmayonaise - Mixed fried seafood
gefrituurde scampi en calamari met frisse tartaarsaus - Mix of Italian cured meats and artisanal cheeses (voor 2 personen)
mix van Italiaanse charcuterie en artisanale kazen - Sauteed vongole (+ €5)
sauté van venusschelpen, look en geroosterd brood - Burrata from Puglia (+ €5)
250 gram, burrata met gemarineerde kerstomaatjes, basilicumpesto en Italian flatbread - Grilled octopus (+ €5)
gegrilde octopus, luchtige aardappelpuree en paprika
Hoofdgerecht
Pasta's:
- Rigatoni with tomato cream sauce and burrata
rigatoni met tomatensaus en burrata - Gnocchi with scampi and zucchini crème
gnocchi met scampi's en crème van courgettes - Gnocchi alle sorrentina to share (voor 2 personen)
gegratineerde gnocchischotel to share met pikante San Marzano-tomatensaus, fior di latte-mozzarella, parmigiano en basilicumpesto - Ravioli with ricotta and spinach
ravioli met ricotta, spinazie, romige botersaus en salie - Tagliatelle scampi
tagliatelle met scampi's en romige tomatensaus - Rigatoni all'amatriciana
rigatoni met San Marzano-tomatensaus, krokante guanciale en pecorino - Tagliatelle with truffle (+ €5)
verse tagliatelle met boter, parmigiano en zwarte seizoenstruffel - Spaghetti frutti di mare (+ €5)
spaghetti met zeevruchten
Vlees- en visgerechten:
- Prawns with garlic
gamba's met look, boter, chili en tomaatjes - Milanese-style breaded veal cutlet
Milanese gepaneerde kalfskotelet met rozemarijnaardappelen - Crispy oven-baked sea bass (+ €10)
500 gram, krokant ovengebakken zeebaars met kappertjes, citroen en peterselie - Thin-sliced rib eye 'tagliata' (+ €10)
tagliata van ribeye met parmigiano, rucola en datterini-tomaten - Tuna steak with black sesame seeds (+ €10)
tagliata van tonijnsteak met sesam en zoete sojajus - Rib eye (+ €15)
250 gram - Rib eye tagliata (+ €15)
tagliata van ribeye
Bijgerechten
- French fries
frietjes - Oven-baked rosemary potatoes
ovengebakken rozemarijnaardappelen - Baby gem lettuce
Romeinse sla - Spaghetti with San Marzano tomato sauce
spaghetti met San Marzano-tomatensaus en parmigiano - Round fried truffle potato puffs (+ €5)
gefrituurde ronde aardappelnootjes met parmezaancrème en zwarte truffel - Green asparagus (+ €5)
groene asperges
Toppings
- Burrata (+ €8)
zalig - Crispy guanciale (+ €8)
krokante guanciale - Black truffle (+ €14)
zwarte truffel - Scampi's (+ €18)
4 stuks
Nagerecht
- Tartelletta 'on fire'
geflambeerd citroenmeringuetaartje - Moelleux au chocolat
warm chocoladetaartje met een bolletje vanille-ijs - Ice cream
2 scheppen ijs naar keuze: pistache, vanille, chocolade of mokka - Profiteroles (+ €3)
soesjes met ganache en warme chocoladesaus - Il tiramisu Paesano (+ €5)
de klassieke tiramisu met mascarpone, koffie en amaretto