Ervaar nu de heerlijke smaken uit Oost-Afrika bij Eritrees-Ethiopisch Restaurant Aya Moseb. Gastheer Tedros laat jou graag kennismaken met de gezonde gerechten, smaken en tradities tijdens een 3-gangen keuzediner. Of je nou op traditionele wijze eet met je handen of voor de vertrouwde manier gaat met mes en vork, de heerlijke smaken zullen jou zeker bekoren. Wij wensen je alvast smakelijk eten!
3-gangen keuzediner
Voorgerecht
- Sambussa vlees
dunne deegschelpjes gevuld met linzen, ui, hete groenten en kruiden, licht gefrituurd in plantaardige olie - Sambussa linzen
dunne deegschelpjes gevuld met linzen, ui, hete groenten en kruiden, licht gefrituurd in plantaardige olie - Pompoensoep
duba, ui, gember, olijfolie, peper, knoflook en rozemarijn - Sambussa Tomatensoep
verse tomaten, ui, gember, knoflook en rozemarijn - Veggie-soep
heldere groentesoep met ui, knoflook, gember, aardappel, wortel, kool, groene paprika en rozemarijn - Moseb-salade
frisse groene salade, gegarneerd met groene paprika, tomaat en ui in een authentieke huisgemaakte dressing - Speciaal-salade
rode biet, wortel, aardappel, groene chili en ui met Moseb-huisdressing
Hoofdgerecht
Kipgerechten:
- Tsebhi derho
malse kippenboutjes in een dikke saus van rode peper, ui, knoflook, gember en gezuiverde boter. Geserveerd met een hardgekookt ei, injera, salade en alicha - Tibsi derho
mals kippenboutje in een milde, dikke saus van kurkuma, ui, knoflook, gember en gezuiverde boter,geserveerd met een hardgekookt ei, injera, salade en alicha - Kip Tibs
gebakken stukjes kipfilet met verse pepers en speciale Oost-Afrikaanse kruiden, geserveerd met een hardgekookt ei, injera, salade en alicha
Lams- en rundergerechten:
- Hamli siga
lamsvlees met groene kool, gekruide boter, knfolook, gember, ui en groene paprika, geserveerd met injera, salade en linzensaus. - Mosed kitfo
Eritrese tartaar, gekruid met geklaarde boter en -saus, heet gekruide chilipoeder en mitmita, rood, medium of doorbakken, gestoofde tartaar met boter en kruiden, geserveerd met een hardgekookt ei, injera, salade en alicha - Leeuwarded gored
mager rundvlees gestoofd in een mix van paprika en awaze, gekruide boter en whiskey, geserveerd met een hardgekookt ei, injera, salade en alicha - Shiro zgni
sterk gekruide, gemalen kikkererwten, gestoofd in bereresaus met blokjes mager rundvlees in een traditionele pot, geserveerd met een hardgekookt ei, injera, salade en alicha - Alicha siga
stoofpot van mild en pikant rundvlees, gestoofd in milde saus met pikante boter, ui, knoflook, gember en kurkuma, geserveerd met een hardgekookt ei, injera, salade en alicha - Uniek zgni
hete en kruidige rundvlees stoofpot, mager rundvleesgehakt, gestoofd in een hete, dikke berberesaus en geklaarde boter, gekruid met exotische specerijen, geserveerd met een hardgekookt ei, injera, salade en alicha - Lekkere firfir
injera met zacht rundvlees, gestoofd in berberesaus, op smaak gemaakt met knoflook en Etritrese specerijen, geserveerd met een hardgekookt ei, injera, salade en alicha
Vegetarisch:
- Heerlijke vega
een combinatie van linzensaus, pompoensaus, rode biet, geroosterde en gemalen kikkererwten (shiro) en groenekoolsaus, geserveerd met injera, salade, spinazie en alicha - Eri hamli
spinazie gestoofd in een milde saus van olie, ui en kruiden, geserveerd met injera, salade en alicha - Moseb ades
gepureerde rode splitlinzen gestoofd in eigen kruiden en berbere-saus, geserveerd met injera, salade en alicha - Shiro gezana
geroosterde en gemalen kikkererwten gestoofd in onze unieke kleine pot met milde/pikante berbere-saus met plantaardige olie, geserveerd met injera, salade en alicha - Tsebhi duba
gekookte pompoensaus met Eritrese kruiden, geserveerd met injera, salade en alicha - Home bread
huisgemaakt brood gemixt met sappige stukjes vers lamsvlees, gebakken in boter gekruid met ui, groene paprika, tomaat en rozemarijn
Nagerecht
- Baklava
heerlijk - Baklava met ijs
nóg lekkerder - Citroen-ijs
verfrissend - Mango-ijs
lekker zoet - Vanille-ijs
altijd goed - Aardbei-ijs
zalig