Ervaar nu de heerlijke smaken uit Oost-Afrika bij Eritrees-Ethiopisch Restaurant Aya Moseb. Gastheer Tedros laat jou graag kennismaken met de gezonde gerechten, smaken en tradities tijdens een 3-gangen keuzediner. Of je nou op traditionele wijze eet met je handen of voor de vertrouwde manier gaat met mes en vork, de heerlijke smaken zullen jou zeker bekoren. Wij wensen je alvast smakelijk eten!
3-gangendiner
Voorgerecht
- Sambussa vlees
3 stuks - Sambussa linzen
4 stuks - Pompoensoep
duba, ui, gember, olijfolie, peper, knoflook en rozemarijn - Tomatensoep
verse tomaten, ui, gember, knoflook en rozemarijn - Veggie-soep
heldere groentesoep met ui, knoflook, gember, aardappel, wortel, kool, groene paprika en rozemarijn - Moseb-salade
frisse groene salade, gegarneerd met groene paprika, tomaat en ui in een authentieke huisgemaakte dressing - Speciaal salade
rode biet, wortel, aardappel, groene chili en ui met Moseb-huisdressing
Hoofdgerecht
Kipgerechten:
- Ye Doro Wot
mals kippenboutje in een hete, dikke saus van rode peper, ui, knoflook, gember en gezuiverde boter. Geserveerd met een hardgekookt ei en eigengemaakte kaas - Ye Doro Alicha
mals kippenboutje in een milde, dikke saus van kurkuma, ui, knoflook, gember en gezuiverde boter. Geserveerd met een hardgekookt ei en eigengemaakte kaas - Kip Tibs
gebakken stukjes kipfilet met verse pepers en speciale Oost-Afrikaanse kruiden
Lams- en rundergerechten:
- Ye beg tibs
sappige stukjes vers lamsvlees gebakken in boter gekruid met ui, groene paprika, tomaat en rozemarijn, geserveerd met salade, misir wot en atikilt - Awaze tibs
sappige stukjes vers lamsvlees gesauteerd in boter, gekruid met peper, ui, groene paprika, tomaat en rozemarijn, geserveerd met salade, kaas en misir wot - Gomen besiga
lamsvlees met bot gekookt met groene kool, gekruide boter, knoflook, gember, ui en groene paprika, geserveerd met salade, kaas en misir wot - Moseb special kitfo
Ethiopische tartaar (raw, medium of well done), gekruid met geklaarde ne gekruide botersaus en heet gekruide chilipoeder, geserveerd met ayiben gomen - Gored gored
mager rundvlees gestoofd in een mix van rode paprika, gekruide boter en whisky, geserveerd met salade en kaas - Alicha siga wot
stoofpot van mild en pikant rundvlees, extra mager rundvleesgehakt, gestoofd in milde saus met pikante boter, ui, knoflook, gember en kurkuma, geserveerd met salade, atikilt en misir wot - Bozena shiro
sterk gekruide, gemalen kikkererwten, gestoofd in bereresaus met blokjes mager rundvlees in een traditionele pot, geserveerd met salade en kaas - Key siga wot
stoofpot van heet en kruidig rundvlees, gestoofd in een dikke berberesaus en geklaarde, gekruide boter met exotische specerijen, geserveerd met salade, kaas en atakit - Tibs firfir
injera met heerlijke maisstukjes, zacht rundvlees gestood in berberesaus op smaak gemaakt met knoflook en Ethiopische specerijen
Vegetarische gerechten:
- Vegetarian Special
combinatie van Yemisir Wot, Ye Duba Wot, Kik Alicha, Gomen Wot, ayib en salade - Gomen Wot
gehakte boerenkool, gestoofd in een milde saus van olie, ui en kruiden. Geserveerd met salade en linzen - Yemisir Wot
gepureerde rode splitlinzen, gestoofd in taytu´s eigen kruidige en hete berberesaus. Geserveerd met salade en kikaicha - Ye Duba Wot
gekookte Zuid-Afrikaanse pompoen met Ethiopische kruiden, groenten en salade, geserveerd met injera - Atakilt Wot
een heerlijk groentegerecht: gekookte kool, wortel en aardappel gestoofd met ui, knoflook, gember en plantaardige olie. Geserveerd met kaas en linzensaus - Tag Amino
geroosterde en gemalen kikkererwten, shiro. Worden gestoofd in de unieke kleine pot met mild-pikante berberesaus met plantaardige olie. Geserveerd met salade - Kik Alicha
gele spliterwten met ui, knoflook, gember en kurkuma. Mild. Geserveerd met salade en kaas
Nagerecht
- Baklava (2 stuks)
Turkse pizza - Baklava met ijs
Turkse pastry met ijs - IJs
- citroen
- mango
- vanille
- aardbei