Wie kent 1892 Eten & Drinken in het mooie Zoetermeer nou niet? Trommel je favoriete gezelschap op voor een heerlijke avond bij dit gezellige restaurant. Jullie genieten van een shared dining met 2 rondes met 6 gerechten. Geniet bijvoorbeeld van carpaccio, steak, pokébowl en vis van de dag. Liever geen vlees of vis? Voor vegetariërs en veganisten is ook genoeg keuze. Wij wensen je alvast smakelijk eten!
Shared dining
2 rondes met 6 gerechten
Voorgerechten
Vlees:
- Bao bun brisket
12 uur gegaard rundvlees met uiencompote en BBQ-saus - Carpaccio
met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise - Kip van de BBQ
met krokante chiliolie met Zoetermeerse honing, op een bedje van huisgemaakte aardappelsalade met cornichons - Kipgyoza's
een traditioneel Japans gerecht met kipgehakt en ponzu-sesamdipsaus - Gegratineerde diamanthaas (+ €1 p.p.)
met Japanse mayonaise en wasabifurikake - Ibérico ribfingers van de BBQ (+ €1,50 p.p.)
met een BBQ-saus en huisgemaakte aioli
Vis:
- Taartje van gerookte makreel
met Granny Smith-appel, crème fraîche en teriyakisaus - Torpedogarnalen
met kimchi-mayonaise, geserveerd op een bedje van knapperige ijsbergsla en zoetzure komkommer - Gegratineerde zalm (+ €1,50 p.p.)
met Japanse mayonaise en wasabifurikake
Vegetarisch:
- Pokébowl
met edamame, wakame, zoete suikermais en vegetarische garnalen - Kaaskroketjes
met honing-mosterdmayonaise - Groentegyoza's
traditionele Japanse dumplings gevuld met groenten en geserveerd in een ponzu-sesamdipsaus
Hoofdgerechten
Vlees:
- Kip cashew
met gewokte groenten en knoflookjus - Cheeseburger bacon
met verse tomaat, sla en een overheerlijke frisse burgersaus - Porkbelly burnt ends
langzaam gegaard buikspek, gekarameliseerd met een zoete BBQ-saus - Saté van kippendij
met atjar, kroepoek en huisgemaakte pindasaus - Steak 1892 (+ €1,50 p.p.)
op een bedje van groenten met huisgemaakte pepersaus
Vis:
- Vis van de dag
gepaneerd in zeewierkruiden, geserveerd met jonge sojaboontjes en een lauwwarme sesamdressing - Grote tijgergarnalen (+ €1,50 p.p.)
in de oven gegaard in boter, knoflook, piri-pirikruiden en limoen
Vegetarisch:
- Huisgemaakte mozzarellaballetjes
met sambalmayonaise - Gevuld portobello
gevuld met geitenkaas, walnoten en Zoetermeerse honing - Chef's vegetarische verrassing
daag de chef uit voor een unieke vegetarische creatie
Nagerechten
- Crème brûlée
met stroopwafelijs - Dame blanche
met warme chocoladesaus - Speculaasparfait
met sinaasappelsaus en verse sinaasappel - Klassiek Frans appelgebak
met nootjes en vanille-ijs - Frisse aardbeiencoupe
met limoensorbetijs, bastognecrumble, meringue en vanillesaus - Karamel-zeezout tiramisu
met een mousse van amaretto - Grand dessert
een selectie van verschillende desserts in het klein
Eventueel extra:
- Vers afgebakken brood met huisgemaakte pesto en aïoli voor €8,50
- Frisse salade met Parmezaanse kaas en croutons €4,50
- Friet met mayonaise voor €5,50
- Roseval-aardappeltjes uit de oven voor €6.50
- Zoeteaardappelfriet met truffelmayonaise voor €6.75
- Extra saus voor €0.50